alegeri

alegeri

alegeri, alegeri.. le facem in fiecare zi, le facem in fiecare minut. Le facem atunci cand ne trezim dimineata si alegem ce sa facem intai. Eu? ma spal pe dinti, uneori pe fata. Dar niciodata nu ma spal pe fata inainte de a ma spala pe dinti. Alegem daca se ne suim in acest metrou sau in urmatorul. Alegem ce sa citim si ce nu, alegem pe ce post sa ne uitam sau nu, iar lista mea, lista ta poate continua.

Eu am ales. Am ales un desen pe care-l vazusem intr-o pictura. Un desen a carui idee nu-mi apartinea. Dar a carui idee imi inspira o alegere. Si ca intotdeauna am ales sa scriu si despre alegerea aleasa in acea zi. Cu alte cuvinte, sensul pe care-l dau acestui desen.

„flac flac flac flac.. asa se auzeau pasii. Nu erau deloc grabiti. Privit de la distanta, omul parea sa aibe acel calm dobandit dupa lungi lupte, lupte in care a iesit invingator. Figura lui fara zambet, mainile in buzunar, ritmul sustinut al fiecarui pas. Ploaia nu-l grabea deloc, din contra. Il facea sa-si doreasca si mai mult acea plimbare. Era strada goala, doar casele inalte, reci si ude de-o parte si de alta. Privit de la distanta, omul parea sa fie calm. Mult prea calm. Daca cineva l-ar fi oprit in ziua aia, in acel moment si l-ar fi intrebat incotro se duce, nu ar fi stiut sa raspunda. Habar nu avea. Si oricum nu cred ca s-ar fi oprit pentru nimeni. Nu ar fi auzit intrebarea. Auzea doar gandurile. Aceleasi ganduri.

„Sunt liber, oare? oare sunt liber? da, sunt. Trebuie sa fiu, trebuie sa ma eliberez. Imi este teama, imi este frica, dar vreau sa ma eliberez. Am nevoie de libertate. Dar asta.. asta inseamna ca nu am sa o mai vad.. poate niciodata. Nu! Nu inseamna asta, e doar un gand prostesc. Sigur ca ai sa o mai vezi. Nu astazi, nu maine. Poate peste ani. Cine stie, dar te vei mai intalni cu ea. Si? Si daca totusi nu o voi mai vedea? Arghh.. (isi auzi propriul scrasnet) Alunga gandul asta prostule! Alunga acest gand. O vei vedea. Arghh (scrasni iar). Trebuie sa ma eliberez. Trebuie sa scap, am dreptul sa traiesc la fel de mult ca si ceilati din jur. Pentru ce ma chinui? Pentru ce merg inainte? Ea? Da, ea ma asteapta. Ea ma doreste. Mi-a spus-o. Mi-a spus-o de atatea ori. Ea are ghiozdanul pregatit si vrea sa vin cu ea. Trebuie sa aleg, trebuie sa fac alegerea asta. Trebuie sa-mi continui viata. Ajuta-ma Doamne, da-mi putere sa merg inainte sau ia-ma langa tine acum. Fiecare pas pe care-l fac, ma aduce langa tine.. si totusi ma indeparteaza de tine.” Acestea ii erau gandurile si privit de la distanta parea calm. Nimic nu era calm inauntrul sau, nimic.

Isi facuse alegerea. Acum avea doar pasii sa-i termine de facut.”

Fragment.

Pe curand.

S-ar putea sa-ti placa si:
About cezar firicel

Sunt nascut in '82, prin septembrie. Viata m-a invatat sa nu cred in destin. Iar astazi cred in propriile puteri si cred in Dumnezeu. Iubesc sa desenez si sa fotografiez si mai nou sa scriu aici.

Lasa un comentariu