Canon EOS 80D

Canon EOS 80D

canon a anuntat EOS 80D, succesorul foarte capabilului EOS 70D. Exact, 80D-ul aduce cateva imbunatatiri printre care cele mai notabile, un update la tehnologia de autofocus Dual PIXEL AF.  Stiu ca nu toti stiu ce inseamna asta si de aceea pe scurt tehnologia Dual Pixel AF se refera la o imbunatatire a senzorului si mai ales la un focus mai bun si mai rapid. Nu vreau sa intru in detalii insa, un articol care explica foarte bine il puteti citi aici.

Fara detalii tehnice despre care nu toti stiu ce inseamna am sa incerc sa spun pe scurt ce inseamna 80D. In primul rand are un senzor imbunatatit iar asta in fotografie conteaza enorm de mult. Poze mai bune si la o calitate mai ridicata. Pentru cei innebuniti dupa megapixeli (si inca odata repet, nu megapixelii conteaza) noul 80D are 24,2 megapixeli. Un procesor de imagine DIGIC 6 (DIGIC 6 este doar numele procesorului) ofera acestui aparat capacitatea de a fotografia cu o viteza de 7 fps. Destul de rapid. Mai rapid decat un aparat foto profesional cum ar fi Canon 6D, dar nu mai bun ca si calitate. Cat inseamna 7 fps? Inseamna aproximativ  110 JPEGs sau 25 raw atunci cand folosesti un UHS-1 SD card. Adica din alea rapide.

Un alt plus pentru acest aparat o reprezinta cele 45 de puncte de focus in cruce. Asta s-ar traduce in fotografii mai clare la viteze mari. Ziceam eu mai sus despre Dual Pixel AF. Deci o recapitulare scurta? Focus mai rapid, megapixeli multi, viteza de fotografiere peste medie. Nu e rau deloc pana acum. Si nu e tot, 80D-ul are si Wi-Fi integrat, iar vizorul are o acoperire de 100%. Printre functiile aparatului gasesti si functia HDR si Time Lapse. De asemenea controlul aparatului este posibil prin telefon. Are touchscreen? Da, are.

Ca si design exterior si asezarea butoanelor aparatul este foarte asemanator cu Canon 70D. Deci sa nu te astepti la o modificare extraordinara. Insa acest aparat este lansat impreuna cu un nou obiectiv. Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM (obiectiv all around – adica e bun la toate dar fara sa exceleze la nimic). Optional cu acest obiectiv poti cumpara si Power Zoom Adapter PZ-E1. PZ-E1 te ajuta la filmari, el controland zoom-ul.  Si apropo de filmari, 80D-ul este capabil sa filmeze HD, culmea era sa nu fie. Nu? Cu alte cuvinte. Indiferent ce iti propui sa faci cu acest aparat, el va da rezultate foarte bune. Viteza mare de fotografiere si cele 49 de puncte de focus te ajuta enorm atunci cand pozezi subiecte in miscare. Desi, personal cum am mai scris si in celelalte articole, eu nu l-as cumpara cu obiectivul 18-135 ci as cumpara un obiectiv fix 50mm sau un obiectiv macro. Dar fiecare din noi are motivele sale. Tu esti liber sa alegi. Daca insa te afli la primul aparat foto pe care vrei sa-l cumperi eu ti-as sugera sa citesti articolul asta intai si sa nu te grabesti.

Pretul sau este destul de bun avand in vedere performantele. Il poti comanda de aici.

Acest articol se adreseaza incepatorilor, din aceste motive punctez doar pe elemente cheie in cuvinte usor de inteles. 

S-ar putea sa-ti placa si:
About cezar firicel

Sunt nascut in '82, prin septembrie. Viata m-a invatat sa nu cred in destin. Iar astazi cred in propriile puteri si cred in Dumnezeu. Iubesc sa desenez si sa fotografiez si mai nou sa scriu aici.

Lasa un comentariu