S-ar putea sa-ti placa si:
About cezar firicel

Sunt nascut in '82, prin septembrie. Viata m-a invatat sa nu cred in destin. Iar astazi cred in propriile puteri si cred in Dumnezeu. Iubesc sa desenez si sa fotografiez si mai nou sa scriu aici.

Comentarii ( 6 )
 1. Salut,
  Am cumparat un mirorless Sony si dupa cateva poze am vazut ca are o particula de praf. I-am dat curatare senzor si a disparut. Ma gandesc ca a disparut pentru moment ca tot in aparat e si poate aparea din nou. Am luat un mirrorless cu obiectivul din kit.

  Ma intreb si va intreb… dat fiind ca era nou… sa il returnez? Sau e ceva normal ce se trece cu vederea… la fel cum era si cu un pixel mort atunci cand aparusera lcd-urile…. Astept si eu un sfat. Va multumesc!

  Replica ta
  • cezar firicel

   Salut, daca tot ce ai vazut a fost o particula de praf, iar aceasta a disparut, nu, nu este cazul sa-l returnezi. Nu stiu cat de des scoti obiectivul de pe aparat, insa de fiecare data cand faci acest lucru si mai ales daca faci asta afara sau intr-un mediu in care exista praf, risti sa iti intre praf. Nu este o problema grava si nu, nu este un motiv sa faci retur. Dar, daca ai un pixel mort, atunci da, ar trebui sa vorbesti cu magazinul. Cel mai bine este sa eviti sa scoti si sa stergi obiectivul zi de zi. Sper ca ti-a fost de ajutor raspunsul meu!

 2. „Motivul pentru care iti recomand diafragma cat mai mica este deoarece in acel moment mai multa lumina atinge direct senzorul …”

  Sa inteleg ca la F22 intra mai multa lumina la senzor decat la o deschide de 1.8 ?

  Replica ta
  • cezar firicel

   Nu, evident ca mai multa lumina intra la f/1.8, insa ai dreptate, este o eroare in exprimarea mea. Ideal este f/22 deoarece la acea diafragma, praful de pe senzor va fi mai vizibil. Umbrele lasate de praf vor fi mai accentuate. Explicatia este ca la f/1.8 lumina va intra mai imprastiata, mai putin concentrata ca sa zic asa, decat ar intra la f/22. Am corectat si multumesc!

  • Am fost putin ironic … mi-am dat seama ca e doar o greseala de exprimare.

  • cezar firicel

   🙂 Iti multumesc oricum pentru ca mi-ai atras atentia.

Lasa un comentariu