S-ar putea sa-ti placa si:
About cezar firicel

Sunt nascut in '82, prin septembrie. Viata m-a invatat sa nu cred in destin. Iar astazi cred in propriile puteri si cred in Dumnezeu. Iubesc sa desenez si sa fotografiez si mai nou sa scriu aici.

Comentarii ( 12 )
 1. Depinde ce gen de fotografii faci. Steve McCurry foloseste un banal zoom 24-70mm si cam atat iar Henri Cartier-Bresson a folosit 50mm. Aparatul si un obiectiv pot fi tot ce ai nevoie.

  Replica ta
  • cezar firicel

   Da, am citit despre Bresson chiar ieri un articol uimitor (articol), insa tind sa cred si aici vorbesc fara sa stiu sigur, ca Henri Cartier Bresson avea totusi un rucsac sau o geanta cu el si poate si un trepied. Eu am scris despre lucruri necesare, un minim de echipament ca sa zic asa si nici decum despre obiective. 🙂 Fara suparare.

  • In fotoreportaj si fotografie de strada, echipamentul necesar si suficient se rezuma la un aparat si un obiectiv. Desigur, nu e rau sa ai ce ai spus tu acolo. Un blitz te ajuta la portrete, un trepied si filtru CPL la peisaje si arhitectura.

  • cezar firicel

   da, imi imaginez ca in fotoreportaj si foto de strada nu ai o nevoie atat de imperioasa de un trepied. Poate de o baterie doua in plus. Dar lista nu e facuta pentru fotografie de strada sau de studio sau macro. E o lista generala cu un minim de echipament necesar si care sa acopere pe cat este posibil anumite situatii. Cel putin asta cred eu 🙂

  • stii ce avea HCB? o esarfa! in ea isi ascundea camera, ca sa poata face fotografiile incognito pe strada. iar camera lui, incapea in buzunar (https://en.wikipedia.org/wiki/File:Henri_Cartier-Bresson.jpg)

  • Probabil ca daca HCB ar trai acum ar avea un mirrorless.

 2. Ai fii uimit de cat de putine lucruri ai avea nevoie pentru ceva fotografii reusite, ma refer la echipament. Cu un dSRL si un 50 cu 1.8, in privinta subiectelor de portret ….teoretic nu ai mai avea nevoie de altceva.
  Ce as mai sugera eu, in afara de ce ai sugerat tu, un ExpoDisk. Controlezi mult mai bine balansul de alb, si cu un pic de efort, chiar si expunerea. Cat despre blitz …. se paote si fara 😉

  Replica ta
  • cezar firicel

   Asa este Gabriel. Chiar urma sa scriu un articol despre legendarul 50, despre care cred ca te poate invata fotografie. Si da, iti multumesc pentru sugestia expodiscului (desi cred ca nu este strict necesar daca fotografezi raw). Despre blitz chiar nu am incercat fara, dar tind sa te cred mai ales ca singura limita este imaginatia. Iti multumesc de sugestii.

  • Referitor la expodisc, eu unul port tot timpul o coala alba cu mine cu ajutorul caruia imi adjustez balansul de alb pe modul custom pe baza acelei coli de hartie alba.

 3. In mare parte ai cam cuprins minimul cu care poti sa realizezi fotografii „awesome”, as mai fi adaugat aici si un set de triggere wifi pentru blitul extern si un softbox micut. Nu mai adaug stativul pentru lumini deoarece ai pus trepied si poate fi folosit in aceleasi scopuri.

  Replica ta
  • Am uitat sa precizez, exponometru nu e strict necesar.. Unele camere au incorporat exponometru inclus, ce-i drept nu te ajuta daca ai blitz-ul extern pus prin triggere dar e mai bun decat nimic 😀

  • cezar firicel

   Hehe, Salut Ciprian. Eu am incercat sa pun aceste accesorii in functie de dificultatile pe care le-am intalnit. Fara sa am o experienta bogata si fara sa fiu expert am scris despre acele lucruri ce mi-au fost mie necesare. 🙂 Sper sa ajute si pe altii la fel ca mine. Si da, intr-adevar pentru blitz-ul extern trebuia pus un trigger wifi (aici ma bazez pe firma ce le vinde ca vor convinge clientul ca au nevoie si de ele). Si da, un soft box sau un box reflectorizant pentru portrete in amurg ar intra la fel de bine! O voi updata!

Lasa un comentariu